Pure
Stellendamse
Garnalen

Crangon Pur de Stellendam

De enige vers gepelde garnaal
zonder conserveermiddel
NIEUW: Recepten
Primeur: Pure Zure Stellendamse Garnalen

In samenwerking met Familie Kesbeke uit Amsterdam en Familie Lohman uit Breskens presenteren we de Pure Zure Stellendamse Garnalen. De enige vers ingelegde garnaal zonder conserveermiddel.

De garnalen worden door onze eigen lokale vissers gevangen in de zilte wateren rondom Stellendam. Na het lossen worden ze meteen machinaal gepeld en gekoeld naar Amsterdam getransporteerd waar ze door de familie Kesbeke worden ingelegd met uitjes in het zuur.

Een echte ouderwetse smaaksensatie. Lekker friszuur van smaak, heerlijk bij een salade of op een broodje met een goed glas wijn er bij. Maar kijk ook ons bij onze recepten, want ze zijn ook prima te combineren met asperges en nasi.

Vanaf nu online te bestellen op purezure.nl.

Pure Stellendamse Garnalen Recepten

Chefkok Thomas d'Hooghe (PESCA, ex-Le Pristine, ex-Pure C) ontwikkelde een aantal heerlijke gerechten met onze Pure en Pure Zure Stellendamse Garnalen. Fotograaf Freddy Dirickx legde ze vast op de gevoelige plaat.

Zo proeft een culinaire garnaal.


De enige vers gepelde garnaal zonder conserveermiddel

Crangon Pur de Stellendam is de enige gepelde garnaal zonder conserveermiddel. Onze garnalen worden direct na het pellen diepgevroren in porties van 250g / 500g, waardoor de pure smaak behouden blijft. Daarom proeft u alleen garnaal, zoals een garnaal echt hoort te smaken.

Vers gepeld

Zodra de garnalen gelost zijn, worden ze meteen getransporteerd naar de visafslag, waar ze door de Stellendamse Garnalen Pel Centrale (SGPC) gezeefd, gesorteerd en onder zeer lage temperaturen machinaal worden gepeld en diepgevroren. Ze zijn daardoor maar liefst drie maanden houdbaar. Na ontdooien dient u ze binnen 24 uur te consumeren.

Extra opbrengst voor de visser.

Onze garnalen worden dagelijks beleverd door onze eigen lokale vissers, die €1 per kilo extra betaald krijgen. De culinaire garnalen hebben een unieke zoet-zoute smaak, doordat ons vangstgebied zoeter is dan andere vangstgebieden. Daardoor zijn ze al jaren de favoriet van bekende chef-koks en toprestaurants.

Crangon Pur de Stellendam

Crangon Pur is de enige vers gepelde garnaal zonder conserveermiddel, die je op verschillende manieren in je gerechten kunt verwerken. Als hoofdbestanddeel in een lekker Stellendamse garnalencocktail, als bijbestanddeel naast een gebakken of gepocheerde vis of als garnering.

3-Moyenne

 De Moyenne is ons standaardformaat en is te herkennen aan het groene label. Echte Pure Stellendamse garnalen met een gemiddelde ongepelde doorsnede van 7,5mm (6.8mm-8.5mm). Ze worden dagelijks geleverd door onze eigen lokale vissers. Machinaal gepeld en direct diepgevroren zonder conserveermiddel.

Leverbaar in zowel 250 gr als 500 gr.

2-Grande

De Grande is een maatje groter. en is te herkennen aan het gele label. Echte Pure Stellendamse garnalen met een gemiddelde ongepelde doorsnede van 9,5mm (8.5 mm-10.5mm). Ze worden dagelijks geleverd door onze eigen lokale vissers. Machinaal gepeld en direct diepgevroren zonder conserveermiddel.

Leverbaar in zowel 250 gr als 500 gr.

1-Superieur

Binnenkort leverbaar
 De grootste garnalen, met een gemiddelde doorsnede van maar liefst 11 mm (10.5mm-12mm) hebben we Superieur genoemd en dat zijn ze ook. Je herkent ze aan het rode label. Ze worden dagelijks geleverd door onze eigen lokale vissers. Machinaal gepeld en direct diepgevroren zonder conserveermiddel.

Leverbaar in zowel 250 gr als 500 gr.

Verkooppunten

Je vindt Crangon Pur de Stellendam in het vriesvak!

Crangnon Pur de Stellendam is inmiddels verkrijgbaar bij tientallen verkooppunten in Zuid-West Nederland. Het aantal verkooppunten wordt in 2024 verder uitgebreid. 

Op onderstaande kaart vindt je naast de verkooppunten ook de restaurants waar Crangon Pur op de menukaart te vinden zijn.

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of suggesties voor Crangon Pur. Heb je interesse om Crangon Pur in je assortiment op te nemen of wil je jouw gasten ook laten genieten van echte pure Stellendamse garnalen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.
Meester Snijderweg 5a
3521 LJ Stellendam
nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram