Nieuws

Premiere: Het productieproces in beeld

6 maart - SGPC
Onze garnalen worden direct na het vangen machinaal gepeld en meteen zonder conserveermiddel diepgevroren, waardoor we de echte pure garnaalsmaak kunnen behouden. Dat doen we in onze garnalen pelcentrale met behulp van state of the art - technology. Filmproductiehuis Bruutsterdam bracht het gehele proces in beeld. En het resultaat daarvan vanaf vandaag te bekijken.

Nieuw: Pure Zure Stellendamse Garnalen

4 maart - SGPC
In samenwerking met de familie Kesbeke en Lohman introduceert SGPC de Pure Zure Stellendamse Garnalen. De enige vers ingelegde garnaal zonder conserveermiddel. De garnalen worden direct na het lossen machinaal gepeld en direct koelvers naar Familie Kesbeke in Amsterdam vervoert, waar ze dezelfde dag nog worden ingelegd in het zuur.

Hierom is de Hollandse garnaal het duurst van allemaal

29 februari - RTL4
Voor in de cocktail, pasta of lekker op een broodje. De Hollandse garnaal is een geliefde delicatesse. Maar wie 'm wil moet er diep voor in de buidel tasten. Een broodje met de schaaldiertjes erop kost bijna een tientje. Waarom is de Hollandse garnaal zo duur?
Naar het artikel >>

Interview NPO1

8 januari 2023 - NPO1
Het NPO programma 5 dagen besteedde aandacht aan de garnalenvisserij in Zeeland. SGPC directeur Evert de Blok vertelt over de Stellendamse Garnalen Pel Centrale en geeft zijn visie op het beleid rondom de Voordelta.

Beluister het interview >>

CrangonPur.nl online

27 december 2023 - SGPC nieuws
Vandaag werd onze consumenten website CragnonPur.nl gelanceerd. Op de site is uitgebreide informatie te vinden over onze culinaire garnalen.

Bezoek CrangonPur.nl >>

Uitbreiding verkooppunten

14 december 2023 - SGPC nieuws
Onze culinaire vers gepelde en zonder conserveermiddel diepgevroren pure Stellendmase garnalen zijn op steeds meer plaatsen verkrijgbaar. U vindt ze nu ook in Zeeuws-Vlaanderen in het vriesvak bij PLUS Lohman, PLUS Ruben, PLUS Verbiest, PLUS Kloosterzande, PLUS Mangnus en COOP Ruben.

Op Voorne Putten bij PLUS John Bos, PLUS Blaak en PLUS Schalkoord.

En op Walcheren liggen onze culinaire kanjers in het vriesvak bij PLUS Corbijn in Vrouwenpolder.

Met de kortingscoupon ontvangt u nu 10% korting. Geldig t/m 31/12/2023

Nieuwe verkooppunten

5 december 2023 - SGPC nieuws
Deze week kondigen we drie nieuwe verkooppunten aan. Onze culinaire garnalen zijn vanaf vandaag ook verkrijgbaar bij PLUS Buning in Stellendam en PLUS Slingerland in Middelharnis. Zeeuws-Vlamingen kunnen terecht bij Quaars in Cadzand. De komende periode hopen we nog meer verkooppunten toe te voegen.

Met de kortingscoupon uit Eilanden Nieuws (P4) ontvangt u nu 10% korting. Geldig t/m 31/12/2023

Download Eilanden Nieuws >>

Nu ook verkrijgbaar bij Visspecialist Hameeteman

1 december 2023 - SGPC nieuws
Onze culinaire vers gepelde Stellendamse garnalen Moyenne (3) en Grande (2) zijn nu in 250 en 500 grams verpakking verkrijgbaar bij Visspecialist Hameeteman in Ouddorp.

Met de kortingscoupon uit Eilanden Nieuws (P4) ontvangt u nu 10% korting. Geldig t/m 31/12/2023.

Download Eilanden Nieuws >>

Hollandse garnaal maakt nu nog wereldreis voor pelkarwei, maar deze machines gaan dat veranderen

29 november 2023 - Algemeen Dagblad
Garnalen uit Goeree gaan na de vangst - besprenkeld met conserveermiddel - op transport naar Afrika om gepeld te worden. Daar zijn ze nog wel te porren voor dit priegelwerkje met de hand. Maar in Stellendam staan nu pelmachines klaar om (een deel van) de klus over te nemen. ,,Zo smaken ze veel beter.’’

Lees verder >>

Nu ook verkrijgbaar bij Habraken Vis en BRU17

27 november 2023 - SGPC nieuws
Onze culinaire vers gepelde Stellendamse garnalen Moyenne (3) zijn nu in 250 grams verpakking verkrijgbaar bij Habraken Vis in Stellendam en BRU17 in Bruinisse.

Met de kortingscoupon uit Eilanden Nieuws (P4) ontvangt u nu 10% korting. Geldig t/m 31/12/2023

Download Eilanden Nieuws >>

Met deze pelmachines hoeven Stellendamse garnalen niet meer heen en weer naar Marokko

17 november 2023 - Rijnmond
Het overgrote deel van de Hollandse garnalen wordt naar Marokko verscheept om daar gepeld te worden. Pas na een week of acht belanden ze gepeld én vol conserveermiddelen in de Nederlandse schappen. Met de komst van de Stellendamse garnalenpelcentrale met pelmachines is daar nu een alternatief voor.

Lees verder >>

Garnalenpelcentrale Stellendam van start

28 oktober 2023 - Visserijnieuws 
STELLENDAM – De Stellendamse Garnalen Pel Centrale (SGPC) kan officieel van start.

Initiatiefnemer Evert de Blok ontving afgelopen woensdag een EG-nummer van de NVWA voor het machinaal garnalen pellen in een afgehuurde koelruimte van de visafslag van Stellendam.

Lees verder >>

Garnalenpelmachines bij UFA

14 juni 2023 - Visserijnieuws 
STELLENDAM – Vader en zoon De Blok (SL 2/SL 49) gaan machinaal garnalen pellen in een gehuurde koelcel van United Fish Auctions op de haven van Stellendam. Er zijn zeven pelmachines van een handelaar uit België overgenomen.

Lees verder >>
Meester Snijderweg 5a
3251 LJ Stellendam
info@sgpc.nlPrivacy Policy
nl_NL