Over ons

Er is een grote vraag naar de echte culinaire Stellendamse garnalen. Ons handpel atelier kan nauwelijks aan de vraag van de top horeca voldoen, waardoor deze cuisiniers genoodzaakt zijn om op grote afstand van Nederland gepelde garnalen te gebruiken in hun gerechten.

Deze in Noord-Afrika (Marokko, Tunesie) gepelde garnalen worden vanuit Nederland verscheept, en aldaar gepeld en op zowel de heen- als de terugreis en tijdens herverpakken voorzien van een grote hoeveelheid en meerdere soorten conserveermiddelen, waardoor de originele smaak ernstig wordt aangetast.

Om aan de vraag vanuit de tophoreca te kunnen voldoen, is in 2023 de Stellendamse Garnalen Pel Centrale opgericht. De pelcentrale pelt de culinaire garnalen machinaal onder zeer lage temperaturen en vriest ze, zonder toevoeging van conserveermiddelen, direct in, waardoor de unieke smaak van de Stellendamse culinaire garnaal gewaarborgd blijft.

Onze pelcentrale wordt dagelijks bevoorraad door een aan ons leverende vissersvloot, welke momenteel 11 schepen telt, die de garnalen vangen in de wateren rondom Stellendam en verder in de gehele Voordelta.

SGPC staat voor de hoogste kwaliteit in machinaal gepelde culinaire garnalen. Wie nog nooit een culinaire garnaal van SGPC heeft geproefd, heeft nog nooit ervaren hoe een garnaal, vers gepeld en zonder conserveermiddel, echt smaakt.
Het gebied, waar onze garnalen gevist worden, is bepalend voor de unieke culinaire zoet-zilte smaak. De wateren rondom Stellendam en de Voordelta van de Noordzee zijn minder zout door de toevoer van zoet water uit de Zeeuwse en Zuid-Hollandse water.

Daardoor smaakt de Stellendamse garnaal zoeter dan andere Hollandse garnalen. Door de voedingsrijke lichte zandbodem van de Noordzee zijn onze garnalen ook lichter van kleur.Meester Snijderweg 5a
3251 LJ Stellendam
info@sgpc.nlPrivacy Policy
nl_NL