Pure
Stellendamse
Garnalen

Pure Stellendamse Garnalen Recepten  

Pure Stellendamse garnalen, tomatensalade, frisse ricotta, amandel olie.

Onze eigen interpretatie van de klassieke Tomate Crevettes, maar nu als heerlijk fris en zomers lunch- of voorgerecht. Hiermee zet je echt iets bijzonders op tafel. Een prachtig podium, waarop onze Crangon Pur, de enige vers gepelde garnaal zonder conserveermiddel, de hoofdrol speelt.

Recept, bereiding en styling: Thomas d'Hooghe (PESCA. ex- Le Pristine, ex-Pure C)
Fotografie: Freddy Dirickx
Recept voor 4 personen - ‘Sharing voorgerecht’.
De boodschappen

▪ 250 gr. Pure Stellendamse garnalen - Crangon Pur de Stellendam
▪ 4 grote tomaten 
▪ 4 middelgrote tomaten 
▪ 20 kleine tomaten 
▪ 160 gr. ricotta 
▪ 1 citroen 
▪ 1 sinaasappel 
▪ amandel olie 

▪ 100 gr. geroosterde amandelen 
▪ 2 sjalotten 
▪ 80 ml. sherry azijn (goede kwaliteit, PX of olorosso) 
▪ 140 ml. Olijfolie 
▪ Piment de espelette * 
▪ grof zeezout flakes 
▪ varia tuinkruiden voor garnering 

*Wat is piment de espelette? Piment d'Espelette is de Franse benaming voor peper uit Espelette, een plaatsje in het Zuid-Westen van Frankrijk, vlakbij de Atlantische oceaan. 

De bereiding
  1. Pel de grote tomaten *, snijdt de grote, middel en kleine tomaten in schijven van 1cm dikte. 
  2. Meng de ricotta met rasp van 1 citroen, peper en zout, een klein scheutje olijfolie. 
  3. Hak de geroosterde amandelen in kleine brokjes. 
  4. Maak een dressing van 140ml. olijfolie, 80 ml. sherry azijn, sap van een halve sinaasappel, maak op smaak met wat peper en zout. 

*Hoe pel je tomaten? Door ze in te snijden met een klein kruisje op het kopje van de tomaat, ze 30sec. tot 1 min. onder te dompelen in kokend water en ze meteen af te koelen in een schaal met ijskoud water, nu kun je makkelijk de pel eraf halen. 

De opmaak
  1. Lepel de ricotta op een groot plat bord of een schaal en smeer deze uit in een ronde cirkel. 
  2. De tomatensalade, begin met de tomaten van buiten naar binnen te leggen in een ronde cirkel, eerst de grote, dan de middelgrote en eindig met de kleine tomaten, zodat je een mooie carpaccio creëert. 
  3. Kruid de tomatensalade af met fleur de sel, piment de espelette, marineer ze met de dressing, (even goed roeren voor gebruik! ☺) 
  4. Leg nu mooi in het midden de garnaaltjes, werk af met de tuinkruiden, de geroosterde amandelen en druppel wat amandel olie over het geheel. 

Meer gerechten

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of suggesties voor Crangon Pur. Heb je interesse om Crangon Pur in je assortiment op te nemen of wil je jouw gasten ook laten genieten van echte pure Stellendamse garnalen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.
Meester Snijderweg 5a
3521 LJ Stellendam
nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram