▪ 250 gr. Pure Stellendamse garnalen - Crangon Pur de Stellendam
▪ 4 grote tomaten
▪ 4 middelgrote tomaten
▪ 20 kleine tomaten
▪ 160 gr. ricotta
▪ 1 citroen
▪ 1 sinaasappel
▪ amandel olie
▪ 100 gr. geroosterde amandelen
▪ 2 sjalotten
▪ 80 ml. sherry azijn (goede kwaliteit, PX of olorosso)
▪ 140 ml. Olijfolie
▪ Piment de espelette *
▪ grof zeezout flakes
▪ varia tuinkruiden voor garnering
*Wat is piment de espelette? Piment d'Espelette is de Franse benaming voor peper uit Espelette, een plaatsje in het Zuid-Westen van Frankrijk, vlakbij de Atlantische oceaan.
*Hoe pel je tomaten? Door ze in te snijden met een klein kruisje op het kopje van de tomaat, ze 30sec. tot 1 min. onder te dompelen in kokend water en ze meteen af te koelen in een schaal met ijskoud water, nu kun je makkelijk de pel eraf halen.