Pure
Stellendamse
Garnalen

Pure Stellendamse Garnalen Recepten  

Pure Zure Stellendamse garnalen, Nasi goreng, peultjes, seroendeng en sambal.

Een nieuwe interpretatie van de klassieke Nasi Goreng. Heerlijk comfort-food waarin de fris zure smaak van onze Pure Zure Stellendamse Garnalen geweldig tot uiting komt.

Recept, bereiding en styling: Thomas d'Hooghe (PESCA. ex- Le Pristine, ex-Pure C)
Fotografie: Freddy Dirickx
Recept voor 4 personen - ‘Hoofdgerecht'.
De boodschappen

▪ 1 pot Pure Zure Stellendamse Garnalen 
▪ 300gr. basmati rijst 
▪ 75gr. boemboe nasi goreng* 
▪ 200gr. peultjes 
▪ 200gr. seroendeng 
▪ 100gr. tauge 
▪ seroendeng* 

▪ 2 limoenen 
▪ 1 eitje 
▪ ½ bosje koriander 
▪ 1 potje sambal trassi* 
▪ 2 wortelen 
▪ 1/4e witte kool 
▪ 1 teentje knoflook 
▪ 1 rode ui klein 

*Boemboe nasi goreng: Boemboe is een Indonesische kruidenpasta, een enorme smaakbom vol kruiden en specerijen. 

*Seroendeng: Seroendeng is een droge krokante mengeling van kokos, pinda’s en specerijen. Erg lekker bij nasi. 

*Sambal trassi: Trassi is gefermenteerde garnaal, dus wat past er beter als garnalen sambal bij dit gerecht! 

De bereiding
  1. Kook de rijst af tot gaar en spoel koud, laat uitlekken op een zeefje*. 
  2. Schil de wortel & ui, snijdt de knoflook, rode ui, wortel en witte kool in fijne reepjes, hak de koriander fijn. 
  3. Kook de peultjes voor 4 min in kokend water gaar en verfris in ijswater. 
  4. De Nasi: Bak de groentes (geen koriander & peultjes) in wat neutrale olie op hoog vuur in een wok op diepe bakpan, voeg de boemboe toe en bak mee, voeg de rijst toe en bak goed mee tot goudbruin, voeg de peultjes toe en breng op smaak met rasp en sap van 1 limoen, voeg de koriander toe en roer goed door. Haal de pan nu van het vuur. 
  5. Meng als laatste een eitje door het geheel en roer goed door, zodat je een gebakken ‘juicy’ massa krijgt. 
De opmaak
  1. Schep de nasi in diepe kommetjes. 
  2. Dresseer met de peultjes, wat taugé en een beetje extra koriander. 
  3. Voeg een eetlepel seroendeng toe. 
  4. Voeg naar smaak met een theelepel de sambal trassi toe. 
  5. Serveer het geheel met lekker veel Pure Zure Stellendamse Garnalen. 

Meer gerechten

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of suggesties voor Crangon Pur. Heb je interesse om Crangon Pur in je assortiment op te nemen of wil je jouw gasten ook laten genieten van echte pure Stellendamse garnalen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.
Meester Snijderweg 5a
3521 LJ Stellendam
nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram