Pure
Stellendamse
Garnalen

Pure Stellendamse Garnalen Recepten  

Linguine met Stellendamse garnalen, groene olijf, oude parmezaan, burrata & verse pesto.

Trek in een verrukkelijke pasta met Pure Stellendamse Garnalen en verse pesto? Je maakt het in een handomdraai en je zet echt iets verrassends op tafel!

Recept, bereiding en styling: Thomas d'Hooghe (PESCA. ex- Le Pristine, ex-Pure C)
Fotografie: Freddy Dirickx
Recept voor 4 personen - ‘Hoofdgerecht per persoon of sharing’.
De boodschappen

▪ 250 gr. Pure Stellendamse garnalen - Crangon Pur de Stellendam
▪ 400gr. linguine 
▪ 12 grote groene olijven zonder pit 
▪ 150gr. parmigiano reggiano 
▪ 150gr. burrata 
▪ 50gr. geroosterde hazelnootjes 
▪ 125gr. verse pesto* 

*Verse pesto? Hier een snel recept: 45gr basilicum, 75 gr pijnboompitten geroosterd, 75 gr. Parmezaanse kaas geraspt,150 ml. olijfolie of ietsje meer. Alles in de blender, kruiden peper en zout...and here you are! 

▪ ½ butternut pompoen 
▪ ½ bosje basilicum 
▪ 2 teentje knoflook 
▪ 1 sjalot 
▪ olijfolie 
▪ chiliflakes 
▪ grof zout flakes 

De bereiding
  1. Schil de pompoen, snijdt hem in blokjes van 2 tot 3 cm, kruid ze af met olijfolie, peper, zout & gehakte knoflook. Rooster de pompoen in een oven op 200 graden, +/- 20 min.* 
  2. Kook de pasta af*, snijdt de sjalot en de knoflook heel fijn. 
  3. Hak de hazelnoten grof, snijdt de olijven in ringetjes, verdeel de burrata in 4e, rasp de helft van de Parmezaan. 
  4. Stoof de knoflook en sjalot even aan in een bakpan met wat olijfolie, voeg de gare pasta toe en blus af met een beetje kookvocht van de pasta, voeg nu de verse pesto toe en kruid af met chiliflakes & zout naar smaak. Laat even doorkoken tot saus dikte, voeg de blokjes pompoen toe, zet je vuur zacht en werk af met de helft van de Parmezaan, goed roeren! 

*Hoe weet je nu of de pompoen gaar is? Prik na 20 min. even in de pompoen met een vork, kom je er nog doorheen? Grill hem dan een 10tal min langer.

*Pasta afkoken? Altijd met goed wat zout een geut olijfolie in het water, en dan? Ja heel flauw maar wel het beste, gewoon even de verpakking volgen, elke pasta heeft namelijk z’n eigen kooktijd 

De opmaak
  1. Verdeel de pasta & de pompoen over 4 diepe borden of serveer hem in 1 grote schaal. 
  2. Lepel de burrata, de groene olijf & de hazelnootjes over de pasta. 
  3. Verdeel de garnaaltjes over het gerecht. 
  4. Werk het geheel af met wat vers geraspte Parmezaan, basilicum en wat goede olijfolie. 

Meer gerechten

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of suggesties voor Crangon Pur. Heb je interesse om Crangon Pur in je assortiment op te nemen of wil je jouw gasten ook laten genieten van echte pure Stellendamse garnalen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.
Meester Snijderweg 5a
3521 LJ Stellendam
nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram