De enige vers gepelde garnaal zonder conserveermiddel

Elke dag, vroeg in de ochtend, worden onze garnalen gelost op de kade. Ze zijn dan al aan boord gekookt en gekoeld om ze zo vers mogelijk aan te leveren aan de visafslag.
Zodra de garnalen gelost zijn, worden ze direct getransporteerd naar de visafslag waar ze gezeefd, gesorteerd en onder zeer lage temperaturen machinaal worden gepeld in de Stellendamse Pelcentrale.

Om de unieke verse zoet-zilte smaak te behouden worden de gepelde garnalen direct via shock freezing diepgevroren in kleine porties van 500 gram, waardoor de pure smaak behouden blijft.

Het toevoegen van zowel kunstmatig als meer natuurlijk conserveermiddel is wettelijk toegestaan, maar tast de oorspronkelijke smaak van garnalen enorm aan. 

Onze garnalen zijn onbehandeld en daarom proeft U alleen garnaal, zoals een garnaal echt hoort te smaken.

Kortom: Pure Stellendamse garnalen

Vangstgebied

Het gebied, waar onze garnalen gevangen worden, is bepalend voor de unieke culinaire zoet-zilte smaak. De wateren rondom Stellendam en de noordelijke Voordelta zijn minder zout door de toevoer van zoet water uit het Haringvliet.

Daardoor smaakt de Stellendamse garnaal zoeter dan andere Hollandse garnalen. Door de voedingsrijke lichte zandbodem van de Noordzee zijn onze garnalen ook lichter van kleur.Meester Snijderweg 5a
3251 LJ Stellendam
info@sgpc.nlPrivacy Policy
nl_NL